ACUZATII GRAVE la adresa lui Liviu Dragnea: Anchetă de PROPORŢII – în joc sunt sume imense

Şeful PSD, Liviu Dragnea, are mari probleme cu justiţia. Pe lângă condamnarea din dosarul Referendumul, alte dosare sunt deja o ameninţare pentru şeful social democraţilor. O nouă veste bombă vine însă din America de Sud.

Mai exact, din Brazilia, acolo unde Dragnea obişnuieşte să-şi petreacă vacanţele. Autorităţile din Brazilia au in desfasurare o ancheta al carei subiect este presedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Procurorul federal, Carlos Wagner Barbosa Guimaraes, a declarat ca atat Dragnea cat si Mugurel Gheorghias sunt suspecti intr-un caz de spalare de bani in Brazilia, anunţă Rise Project.

Brazilienii au initiat ancheta dupa ce procurorii din Romania au luat legatura cu ei, in iulie anul trecut. Barbosa Guimaraes a declarat ca incearca sa determine daca Liviu Dragnea a folosit ‘portocale’ ca sa spele bani si sa achizitioneze proprietati in Brazilia. In portugheza, laranja, adica portocala, este termenul care desemneaza interpusii, persoane bagate la inaintare de politicieni corupti sau criminali pentru a-si ascunde implicarea in diverse afaceri.

Unul dintre barurile preferate de Dragnea si apropiatii sai in Brazilia se numeste chiar ‘Laranja Mecanica’ (Portocala Mecanica), numit dupa distopia scrisa in 1962 de Anthony Burgess si ecranizata ulterior de Stanley Kubrik.

Pe scurt, Burgess descrie in cartea sa o banda criminala care sfideaza ordinea sociala, violeaza si rupe in bataie cetateni nevinovati. Investitiile romanilor se afla in localitatea Cumbuco, pe malul oceanului Atlantic, in nord estul Braziliei.

Tot aici si-a investit banii si Costel Comana, milionarul brasovean care i-ar fi bagat primul milion de euro in buzunar lui Dragnea si care s-a sinucis in toaleta unui avion care urma sa aterizeze in Costa Rica in februarie 2015.

Si proprietatile si firmele care au fost detinute de Comana in Brazilia se afla sub lupa autoritatilor, in cadrul aceleiasi investigatii. Dragnea este suspectat ca ar fi folosit bani proveniti din afaceri corupte din Romania la achizitia de proprietati pe plaja din Cumbuco, la 30 de kilometri de Fortaleza, capitala statului Ceara. Autoritatile din tara carnavalului investigheaza doi interpusi.

Sursa:bugetul.ro

Loading...