Directorul adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale spune că autoritățile din țara noastră l-au împiedicat să îl audieze pe Vitalie Proca.

Ucigașul plătit este încarcerat la Spitalul Penitenciar Jilava și este bănuit de implicare într-un complot cu o miză de 300 de milioane de dolari.

O ancheta ar putea rasturna balanta politica de la Chisinau.

Cetateanul moldovean acuzat ca a impuscat un tanar in plina strada in 2012 ar putea fi de fapt un ucigas profesionist. Asta sustine Evening Standard, conform caruia Scotland Yard ar fi trimis detectivi in Romania ca sa-l interogheze

Potrivit procurorilor romani care se ocupa de caz, in 26 noiembrie 2012, pe o strada din cartierul bucurestean Vitan, Vitalie Proca l-a impuscat in cap si in piept pe Razvan Isaila, un tanar de 26 de ani, pe care l-a confundat cu un interlop. Tanarul a supravietuit, dar si atentatorul a scapat. Pe atunci nu se stia mare lucru despre Proca, afara de faptul ca este cetatean al republicii Moldova.

Intre timp s-a descoperit insa ca Vitalie Proca nu ar fi fost la prima actiune de acest gen. Pe 20 martie 2012, omul de afaceri rus Gherman Gorbuntov a fost impuscat in plina strada in Canary Wharf, unul din centrele financiare ale Londrei. Si in acest caz victima a scapat cu viata iar atentatorul nu a fost prins. Iar politia britanica il banuieste tot pe cetateanul moldovean ca ar fi autorul.

Cum a ajuns Vitalie Proca din centrul Londrei pe o straduta din Vitan? Asta se intreaba si cei anchetatorii Scotland Yard. Raspunsurile sunt in Romania, unde se afla din noiembrie, Vitalie Proca, in arestul autoritatilor. Si asta deoarece se pare ca in acest caz Politia Romana a fost mai eficienta ca Scotland Yard.

Sursa:stirileprotv.ro

Loading...