ADEVARUL despre moartea ELENEI CEAUSESCU.Cum a murit,de fapt, sotia dictatorului? Generalul Dan Voinea da DETALII


Pe 25 decembrie 2017 se împlinesc 28 de ani de la execuția soților Ceaușescu. Cei doi au fost acuzați de:

Genocid – peste 60.000 victime;

Subminarea puterii de stat prin organizarea de acțiuni armate împotriva poporului și a puterii de stat. Infracțiunea de distrugere a bunurilor obștești, prin distrugerea și avarierea unor clădiri, explozii în orașe etc.

Subminarea economiei naționale.

Încercarea de a fugi din țară pe baza unor fonduri de peste un miliard de dolari depuse la bănci în străinătate.

Procesul desfășurat în garnizoana din Târgoviște a durat mai puțin de o oră și s-a terminat cu condamnarea la moarte a cuplului prezidențial al României comuniste. Nu s-a aprobat niciun recurs al sentinței, care a fost pusă în practică la câteva minute de la pronunțare.

Generalul Dan Voinea, procurorul care a întocmit rechizitoriul împotriva soților Ceaușescu, a dat câteva detalii despre execuție.

”Lui Ceaușescu nu i-a fost frică de moarte, dar soția lui a avut temere atunci, au luat-o pe sus, pur și simplu, militarii care au legat-o la mâini. Acolo a leșinat, când au pus-o lângă zid și au tras în ea fiind căzută pe jos.

Însă el a primit execuția în picioare. Primele rafale s-au tras la picioare, iar din reflex el a sărit în sus și a căzut flectat pe spate”, și-a amintit Dan Voinea, într-un interviu acordat pentru Libertatea.

Loading...

Lasă un răspuns