ADEVARUL despre moartea sotilor Ceausescu! Cum a decedat de fapt Elena si ce s-a intamplat cu cadavrele celor doi

Pe 25 decembrie 2017 s-au implinit 28 de ani de la asasinarea fostului presedinte, Nicolae Ceausescu, si a sotiei lui, Elena Ceausescu.

Procesul celor doi a inceput in garnizoana din Targoviste si a durat in jur de o ora. Sentinta de condamnare la moarte a fost pusa in practica la cateva minute de la pronuntare. Cel care a intocmit rechizitoriul impotriva sotilor Ceausescu a fost generalul Dan Voinea.

Barbatul a explicat amanuntit cum a decurs executia celor doi. Au fost legati fortat la maini, lucru fata de care au protestat vehement. In drum spre locul executiei, Nicolae Ceausescu a incercat sa le atraga atentia: ‘‘Puteam fi impuscati fara mascadara asta”.

”Lui Ceausescu nu i-a fost frica de moarte, dar sotia lui a avut temere atunci, au luat-o pe sus, pur si simplu, militarii care au legat-o la maini. Acolo a lesinat, cand au pus-o langa zid si au tras in ea fiind cazuta pe jos. Insa el a primit executia in picioare. Primele rafale s-au tras la picioare, iar din reflex el a sarit in sus si a cazut flectat pe spate”, si-a amintit Dan Voinea, intr-un interviu acordat pentru Libertatea.

.Adevarul despre moartea sotilor Ceausescu!
Nicolae si Elena Ceausescu si-au gasit sfarsitul in curtea garnizoanei, langa cladirea corpului de garda. Dupa executarea cuplului, pedeapsa cu moartea a fost abolita in Romania. Cadavrele lor au fost transportate cu elicopterul la Stadionul Ghencea, unde s-au ratacit. Au fost gasite a doua zi si duse la morga spitalului Militar Central. De acolo au fost transportate la Cimitirul Ghencea si inmormantate in secret.

La scurt timp dupa executie, pe postul national de televiziune s-a citit comunicatul privind executia sotilor Ceausescu. Fragmente din filmarea cu procesul si finalul executiei au fost difuzate in aceeasi zi la televiziunea nationala.

Sursa:ciao.ro

Loading...