ADEVĂRUL despre TENTATIVA de ASASINARE a lui DRAGNEA. Ce a declarat ȘEFUL SRI la audierile din COMISIA PARLAMENTARĂ

Întrebat despre tentativa de asasinat a liderului PSD, Liviu Dragnea, în cadrul anchetării în Comisia parlamentară de control a SRI, directorul instituției, Eduard Hellvig, a spus că nu deține informații în acest sens.

Eduard Hellvig a mai vorbit și despre presupușii „acoperiți” din politică.

„Eu chiar eram îngrijorat de soarta unui înalt demnitar, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi am întrebat directorul SRI dacă au astfel de informaţii, cum îi cheamă pe cei patru asasini, dacă au stat la Athenee Palace sau nu.”, a declarat deputatul USR, Lucian Viziteu, pentru Digi 24.

Deputatul a mai spus că SRI nu deține nicio informație în acest sens.
„SRI nu a avut nicio astfel de informaţie despre o tentativă de asasinat a lui Dragnea. S-ar putea să fi fost din interiorul partidului, dar acolo îşi rezolvă singuri problemele.”, a mai spus Viziteu.
În urma sesizării făcute de Viziteu, pe baza declarațiilor lui Dragnea și a președintelui ALDE, Tăriceanu, SRI a negat existența unor ofițeri acoperiți în politică.

„A fost o sesizare făcută de mine în urma declaraţiilor lui Dragnea şi Tăriceanu că în PSD şi ALDE ar fi ofiţeri acoperiţi. Directorul SRI ne-a asigurat că nu există astfel de oameni în politică, nici în justiţie. Dacă Tăriceanu şi Dragnea consideră în continuare că ar avea colegi, pot să îi dea afară. Din punctul meu de vedere, SRI ne-a asigurat că nu există astfel de oameni în politică sau în justiţie”, a declarat Viziteu.

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a fost audiat, joi, în Comisia parlamentară de control a SRI. Audierile au ținut peste opt ore, timp în care Hellvig a oferit răspunsuri pentru mai multe subiecte, printre care protocoalele secrete semnate dintre SRI și instituțiile statului, pesta porcină sau tentativa de asasinat a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Loading...