AFIRMAŢIE BOMBĂ! „Vom arăta CE MITĂ aţi primit fiecare pentru a încheia ACORDUL NUCLEAR cu Iranul”

Analistul Jerusalem Post, Raman Ghavami, scrie: „Un înalt consilier al lui H.J.Ansari Zarif (ministrul Iranian de Externe n.r.) face o ameninţare care trezeşte atenţia: Dacă europenii nu mai fac tranzacţii comerciale cu Iranul (în urma sancţiunilor aplicate de adminstraţia Trump n.r.) şi nu pun presiune pe Statele Unite, vom dezvălui care sunt politicienii din vest şi cît de mult a primit fiecare(mită) în timpul negocierii acordului nuclear cu noi ca să facă să se încheie tratatul (#IranDeal happen)”.

Dacă vor eşua, Iranul va lansa bomba. Cel puţin o sursă relatează că Iranul ameninţă anumiţi politicieni europeni şi nu numai care au sprijinit acordul parafat de administraţia democrată a preşedintelui Barack Obama. ”I-a mituit întradevăr Teheranul pe aceşti politicieni? ” se mai întreabă commdiginews(CDN).

Ştirea este virală pe sit-urile conservatoare şi social media. Iranul pune presiune puternică pe diplomaţia europeană pentru a covinge SUA să revină ca parte a tratatului nuclear.

Administraţia americană a dat publicităţii decizia de a reimpune „imediat” Iranului sancţiunile ridicate în dosarul nuclear, dar că le va permite companiilor să-şi reducă treptat activităţile, pentru ca acestea să nu încalce sancţiunile.

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat că vor exista „cu siguranţă perioade de lichidare de 90 şi de 180 de zile”, însă fără să precizeze ce anume sancţiuni sunt vizate la ce termene anume.

La sfârşitul acestei perioade, sancţiunile vor avea un „efect deplin”, a subliniat Trezoreria.

Este vorba inclusiv despre sancţiunile „secundare”, cele care vizează ne-americani în cazul în care fac afaceri cu Iranul, a precizat Trezoreria.
Consilierul pe probleme de securitate naţională John Bolton a îndemnat ca „din acest moment” nimeni nu ar mai trebui să încheie contracte noi cu Iranul.

Impactul sancţiunilor „secundare”

Ţările Uniunii Europene, Franţa, Marea Britanie, Germania şi Italia în special au încheiat contracte cu valori importante cu Iranul după ridicarea sancţiunilor în iulie 2015.

Totodată, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel au trecut succesiv pe la Washington pentru negocierea prelungirii suspendării aplicării noilor taxe vamale aupra importurilor de oţel şi aluminiu din UE, impuse de administraţia Trump şi au încercat să-l convingă pe liderul american să nu rupă tratatul cu Iranul.

Secretarul trezoreriei, Steve Mnuchin, a precizat că vor fi revocate licenţele Boeing şi Airbus pentru vânzarea de avioane de pasageri către Iran.

Loading...