ALERTA.Băsescu A DAT SEMNALUL luptei anti-PSD.Care sunt paşii esenţiali

Pe pagina sa de socializare, fostul președinte Traian Băsescu afirmă că o moțiune de cenzură din partea partidelor de opoziție împotriva actualei coaliții aflată la guvernare, PSD-ALDE, ar fi singura cale de urmat pentru recâștigarea încrederii electoratului în clasa politică.

„Cu sau fără succes, moţiunea de cenzură este un gest politic obligatoriu. Opoziţia are nevoie acută de o reacţie instituţională de delimitare faţă de dezastrul Dragnea – Dăncilă – Tăriceanu”, afirmă Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, argumentele „pe care le văd şi le simt oamenii” sunt criza pestei porcine africane care afectează grav milioane de gospodării din mediul rural şi industria alimentară şi care „nu a fost prevenită” conform recomandărilor Comisiei Europene din Februarie 2017, intervenţia „supradimensionată” a forţelor de ordine împotriva manifestanţilor din Piaţa Victoriei la 10 august şi încercările repetate ale oficialilor de a dezinforma opinia publică asupra desfăşurării evenimentelor, nevoia „imperioasă a înlocuirii incompetentului guvern Dăncilă”, premergător preluării preşedinţiei rotative a UE, dar şi criza din interiorul PSD, potrivit agerpres.ro „Dacă în aceste condiţii, partidele din opoziţie nu reacţionează solidar şi rapid prin depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, nu au cum să pretindă respectul electoratului şi blazonul de alternativă la guvernarea PSD – ALDE . Iar dacă UDMR, Ponta şi minorităţile vor susţine guvernul, nu le rămâne decât să-şi asume politic, alături de Dragnea, Dăncilă, Daea, Carmen Dan, Tăriceanu, Firea etc. şi pesta porcină şi violenţele din 10 august şi compromiterea preşedinţiei UE în mandatul României. Sper că nici un partid de opoziţie nu va susţine tacit guvernul PSD – ALDE prin inacţiune instituţională de delimitare faţă de Guvernul Dăncilă şi alianţa PSD – ALDE”, mai spune Băsescu.

Loading...