ALERTA. Dăncilă, AVERTIZATĂ privind OUG pe legea amnistiei și grațierii. „E GRAV”

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, fost ministru al Educației, a oferit o reacție la informațiile apărute pe surse conform cărora în ședința de guvern de mâine ar putea să fie adoptată o OUG privind amnistia și grațierea.

Remus Pricopie îi transmite premierului Viorica Dăncilă să nu-și asocieze numele cu un astfel de act normativ. „Potrivit unor surse media, în ședinta de guvern de mâine, ar urmă să fie adoptată o ordonanță de urgență prin care să fie reglementate două subiecte asupra cărora nu există un acord la nivelul societățîi românești: amnistia și grațierea. Dacă aceste informațîi se confirmă, trag un semnal de alarmă privind gravitatea momentului, conform stiripesurse.ro. Îi recomand doamnei Prim-ministru Viorica DĂNCILĂ să nu își asocieze numele cu un astfel de act normativ, într-un context care nu îi justifică urgența și pe teme atât de importante pentru democrația din România.

Dacă își va asumă o astfel de decizie, nu numai că vom asista la noi tensiuni sociale, dar vom deschide un nou capitol care va fi consemnat de istorie că practică nedemocratică.”, a precizat Remus Pricopie, pe o rețea socială.

Loading...