ALERTA. DRAGNEA „s-a FOLOSIT de PUTEREA conferită de FUNCȚII”. MOTIVAREA SENTINȚEI ÎCCJ în dosarul ANGAJĂRILOR FICTIVE

Înalta Curte de Casație și Justiție a făcut publică motivarea sentinței din dosarul condamnării lui Liviu Dragnea, în care liderul PSD a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Potrivit ÎCCJ, Dragnea s-a folosit de influență și putere în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului din Teleorman.

„Înalta Curte, în opinie majoritară, apreciază că în cauză din coroborarea probelor administrate rezultă faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intenție, folosindu-se de influență, autoritatea și puterea conferită de funcțiile deținute – președinte atât al organizației județene a P.S.D. Teleorman, cât și al Consiliului Județean Teleorman – a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârșească infracțiunea de abuz în serviciu”, se arată în motivarea ÎCCJ, potrivit Antena3.ro.

„În reușita demersului său infracțional, inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea față de inculpata Alesu Floarea”, se mai arată în motivare.

Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Loading...