ALERTA in EUROPA de la INTERPOL! O mica ARMATA tip KAMIKAZE este PREGATITA pentru ATACURI!

O mică armată gata pentru orice, chiar să se arunce în aer, în nesfârşitul război împotriva Occidentului. Interpol a difuzat o listă de 173 de combatanţi ai Statului islamic despre care spune că ar fi putut fi antrenaţi să execute atentate sinucigaşe în Europa, drept represalii pentru lupta împotriva grupului jihadist din Orientul Mijlociu. The Guardian relatează că agenţia a elaborat lista posibililor kamikaze ai ISIS pornind de la informaţii ale serviciilor de intelligence americane, adunate în timpul campaniei împotriva Statului Islamic în Siria şi Iraq.

Mister asupra intrărilor în  Europa:Autorităţile antiterorism din Europa, subliniază cotidianul britanic, sunt îngrijorate că colapsul autoproclamatului califat va mări riscul ca aceşti combatanţi să se îndrepte spre Europa pentru a declanşa atacuri kamikaze. Pe lista nu există date despre faptul că suspecţii ar fi intrat deja în Europa. Totodată, explică Gaurdian, faptul că Interpol a difuzat lista în tentativa de a aduna ulterioare informaţii, demonstrează dimensiunea ameninţării.

Baza de date a terorii: Presupuşii aspiranţi kamikaze sunt indicaţi cu nume, data când ISIS i-a racolat, ultima adresă cu care sunt în legătură şi moscheea unde se rugau înainte să meargă la luptă,  numele mamei şi uneori şi fotografii. Fiecăruia din aceştia i-a fost atribuit un nume de cod ID univoc, în aşa fel ca orice ţară să adauge la propria listă aceste date. O notiţă în listă explică şi cum a fost construită baza de date. Lista defineşte grupul de combatanţi ca indivizi care ”ar putea să fi fost antrenaţi să construiască şi să poziţioneze dispozitive explozive improvizate pentru decese sau răniri. E de reţinut că pot face călătorii internaţionale, cu scopul participării la activităţi teroriste”.

Sursa:evz.ro

Loading...

Lasă un răspuns