Alertă în Marea Neagră: Rusia a instalat sisteme de rachete nucleare

Este stare de alertă în vecinătatea României, după ce Rusia a desfășurat rachete nucleare în apropierea granițelor Ucrainei. Dovezile au fost prezentate de canalul american de televiziune FoxNews, care a arătat rachetele amplasate lângă mai multe buncăre și hangare de depozitare.

Potrivit canalului american FoxNews, Rusia a desfășurat rachete și lansatoare Iskander în regiunea vestică, la granița cu Ucraina. În imaginile de satelit realizate de Imagesat International, la comanda televiziunii din Statele Unite, rachetele capabile să transporte focoase nucleare sunt desfășuarte la aproximativ 430 de kilometri de granița Ucrainei, în regiunea Krasnodar. Raza de acțiune a rachetelor balistice Iskander este de aproximativ 500 de kilometri. Ele pot purta atât focoase convenționale, cât și nucleare, şi constituie o amenințare pentru majoritatea aliaților americani din NATO.

De asemenea, Fox News susține că Rusia a desfășurat aceleași rachete și lângă granița cu Mongolia, la Ulan-Ude. Cel puțin patru lansatoare și sisteme de reîncărcare au fost observate în zonă.

Loading...