ALERTĂ în Marea Neagră. Rusia mobilizează un DISTRUGĂTOR. Ce RĂSPUNS va da NATO

În urmă cu două zile, distrugătorul rusesc „Severomorsk” (Udaloy, în codificarea NATO) a pătruns în Marea Neagră. Distrugătorul este echipat cu rachete și face parte din Flota rusă a Nordului.

Pentru prima oară de la anexarea Crimeii în 2014, în apele Mării Negre a intrat nu o simplă navă de desant din cadrul altei flote ruse decât cea din Marea Neagră, ci o navă de război care face parte din forţa principală navală de atac a marinei ruse, a declarat în acest context expertul ucrainean Andrei Klimenko pentru portalul LB.

La nici două zile după ce s-a anunţat intrarea navei de desant americane USS Fort McHenry la 7 ianuarie în Marea Neagră, Rusia a întreprins un pas similar, conform presei ucrainene, care precizează că distrugătorul Severomorsk a intrat miercuri în apele Mării Negre.Iniţial, Ministerul Apărării rus anunţase luni că a mobilizat vasul de patrulare „Pâtlivâi” din cadrul Flotei ruse cu baza la Sevastopol (Crimeea) să supravegheze acţiunile navei Fort McHenry în Marea Neagră, conform RIA Novosti.

Loading...