ALERTA. ÎNTÂLNIREA SECOLULUI. CULISELE summitului TRUMP – PUTIN


Summitul ruso-american începe la ora 13:00 (13:00 ora Moscovei, ora 10:00 GMT), luni, 16 iulie, la Helsinki, și va avea loc în Palatul Prezidențial, informează Yuri Ushakov.

Ushakov a reamintit că Trump va sosi la Helsinki în ajunul întâlnirii, chiar luni. „Nu știm cât de mult va dura discuția dintre cei doi președinți”, a spus el. „Nu avem restricții din partea noastră.”

„Întâlnirea va începe cu o conversație tête-à-tête în care numai interpreții vor fi prezenți”, a spus Ushakov. „Dupa aceasta, vor începe negocierile ruso-americane si, probabil, vor avea forma unui mic dejun de lucru, alături de unii membri ai delegatiilor”.

„După negocieri, președinții trebuie să organizeze o conferință de presă în care fiecare dintre ei să răspundă la patru întrebări – două întrebări din partea fiecărei părți”, a spus el, făcând notă că acesta este un format standard pentru conferințe de presă de acest gen.

„Eforturile diplomatice au precedat aranjamentele pentru summitul de la Helsinki și au fost făcute confidențiale”, a spus el. „Cele două părți au ajuns la acordurile necesare și au coordonat toate detaliile despre cum va avea loc acest eveniment. Toți sunt mulțumiți de aranjamentele finale”. Ushakov s-a plâns de reproşurile primite din partea presei deoarece întâlnirea tête-à-tête este prea riguroasă, dar, explică el, ideea a venit de la Trump. „Toate acestea au fost coordonate și se încadrează în interesele noastre și ne-ar plăcea și acest summit să pornească în exact acest format”, notează agenţia tass.

Loading...