ALERTA INTERNATIONALA. Donald Trump AMENINȚĂ țările NATO și rostește numele Germaniei: ‘Mă voi ocupa eu de ele’


Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a avertizat joi că Washingtonul „se va ocupa” de ţările membre NATO care nu îşi respectă obligaţiile faţă de alianţă, informează Reuters. Ca exemplu de ţară care nu face suficiente eforturi, el a menţionat explicit Germania.

La şedinţa cabinetului american unde preşedintele a făcut aceste remarci a participat şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Acesta a elogiat activitatea lui Trump în sprijinul alianţei nord-atlantice: „Rolul dumneavoastră conducător în privinţa cheltuielilor pentru apărare a contribuit într-adevăr la o schimbare”. Stoltenberg a arătat că în prezent toţi aliaţii îşi sporesc cheltuielile militare şi niciunul nu a mai redus bugetele alocate acestui sector, scrie agerpres.ro.

Reuters reaminteşte că în campania sa electorală din 2016 Donald Trump şi-a exprimat scepticismul privind utilitatea NATO. După preluarea mandatului, el a insistat de mai multe ori asupra creşterii bugetelor pentru apărare ale tuturor ţărilor membre ale alianţei.

Loading...