ALERTA INTERNATIONALA.Violențe EXTREME în Israel: zeci de MORTI și mii de răniți, în ziua mutării ambasadei SUA la Ierusalim

Cel puţin 52 de palestinieni au fost ucişi iar alţi 2.400 au fost răniţi de trupele israeliene, conform oficialilor palestinieni, marcând astfel cea mai violentă zi de la războiul din Fâşia Gaza din 2014, scrie Reuters.

Palestinienii au protestat în ultima lună la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Israel faţă de decizia SUA de a-şi muta ambasada la Ierusalim.

Luni, armata israeliană a declarat că 40.000 de palestinieni au participat la „proteste violente” în 13 puncte de-a lungul graniţei securizate cu Fâşia Gaza.

Palestinienii au aruncat cu pietre şi obiecte care ardeau în timp ce armata israeliană a folosit lunetişti. Mai multe cauciucuri au fost arse iar un fum negru a cuprins zona.

Armata israeliană a comunicat că a ucis trei persoane care încercau să planteze explozibile în apropierea gardului de securitate din Rafah. Forţele aeriene şi tancurile israeliene au atacat, de asemenea, poziţii militare ale Hamas în nordul Fâşiei Gaza.

Au existat, de asemenea, violenţe între poliţia israeliană şi protestatari care au afişat steagul Palestinei în faţa ambasadei americane. Mai mulţi protestatari au fost reţinuţi.

Loading...