ALERTA. JURNALISTUL RUS ARKADY BABCHENKO ESTE ÎN VIAȚĂ! BĂRBATUL ȘI-A ÎNSCENAT MOARTEA

Pare o întâmplare ruptă din filme, dar este complet adevărată! Jurnalistul rus Arkady Babchenko, despre care presa a relatat marți (29 mai) că ar fi fost asasinat la Kiev, este de fapt în viață. El a apărut miercuri (30 mai) la o conferință de presă la care participau mai mulți jurnaliști, care așteptau cele mai noi informații din partea autorităților, privind presupusul asasinat.

La conferință, șeful serviciilor de securitate ucrainene Vasiyl Hrytsak preciza că asasinatul ar fi fost înscenat, astfel încât să „expună” agenții ruși. Soția lui Babchenko a fost cea care a anunțat că jurnalistul a fost împușcat la nivelul spatelui, când a ieșit din apartament. Femeia nu a știut adevărul și chiar l-a crezut mort pe soțul ei.

Jurnalistul rus Arkady Babchenko, critic la adresa regimului de la Kremlin, și-ar fi înscenat moartea într-o operațiune coordonată cu poliția ucraineană, ca parte dintr-o anchetă privind o serie de amenințări cu moartea pe care acesta le-a primit. Înscenarea fusese planificată de mai bine de o lună.

„Îi cer scuze în special soției mele”, a spus jurnalistul, la conferința de presă, precizând că aceasta l-a găsit într-o baltă de sânge și nu a știut nimic, potrivit The Telegraph.

Arkady Babchenko, corespondent de război, a fugit din Rusia în 2017, după ce a primit amenințări cu moartea pentru mesajele pe care le posta pe rețelele de socializare. În ultimii ani, mai mulți jurnaliști și dizidenți au fost uciși la Kiev, iar anchetele au rămas nerezolvate. În 2000, Arkady Babchenko a părăsit forțele armate și a devenit corespondent de război pentru Moskovsky Komsomolets și Zabytyi Polk. El a fost mereu un critic aprig al Kremlinului și intervenției Rusiei în estul Ucrainei.

Loading...