Alertă la Guvern: Şedinţă de ULTIMĂ ORĂ la Palatul Victoria -convocat Comandamentul de Iarna. Prognoza meteo ACTUALIZATĂ. COD PORTOCALIU/COD GALBEN de VISCOL


Premierul Viorica Dăncilă a convocat, marţi seară, la întoarcerea din Republica Moldova, un comandament de iarnă la Palatul Victoria, care este programat să înceapă la ora 20,30, au precizat surse guvernamentale, conform Agerpres.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat alertele meteo de Cod Galben și Cod Portocaliu.
În această seară, la ora 23:00, cu valabilitate până miercuri, la ora 23:00, este COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului, viscol.

„În intervalul menționat aria ninsorilor va fi în extindere, începând din sud-vest și va cuprinde jumătatea de sud a țării. În Muntenia, Dobrogea, precum și în jumătatea sudică a Olteniei și a Moldovei ninsorile vor fi local însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul se va intensifica treptat pe parcursul nopții de marți spre miercuri (27/28 februarie) și va avea viteze de 45…55 km/h, iar miercuri (28 februarie) în sud-est rafalele vor depăși temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând și troienind zăpada și diminuând vizibilitatea.” precizează ANM.
Din dimineața zilei de 28 februarie, de la ora 06:00 până în aceeași zi, la ora 20:00, este COD PORTOCALIU până la ora 20:00 de intensificări susținute ale vântului, ninsoare puternic viscolită, zăpadă spulberată și vizibilitate scăzută în județele GIURGIU, CĂLĂRAȘI, IALOMIȚA, BUZĂU, BRĂILA, CONSTANȚA și TULCEA.

„În intervalul menționat, în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea, vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 55…65 km/h și local în jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada spulberată și troienită și vizibilitatea va scădea sub 50 m” mai precizează ANM.

Totodată, amintim că-n vigoare este și alerta meteo de COD GALBEN până în 1 martie, la ora 10:00, de val de frig, dar și de COD PORTOCALIU de temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua.

Sursa:dcnews.ro

Loading...