ALERTA la MOSCOVA! PIERDERI GRELE pentru ARMATA lui PUTIN


Conform primelor relatări din presa rusă, şapte avioane de vânătoare ale armatei Rusiei au fost distruse în urma unui atac cu mortiere asupra bazei aeriene Hmeymim, din Siria, atac ce a avut loc în data de 31 decembrie, scrie adevarul.ro.

Atacul cu mortiere ar fi distrus patru bombardiere Su-24, două avioane de vânătoare Su-35C şi un avion de transport An-72. De asemenea, mai multe depozite de muniţie au fost distruse în acest atac. În plus, se pare că 10 militari ruşi ar fi fost răniţi în urma acestui atac.

Armata rusă cercetează două aspecte esenţiale ale acestui incident: „de ce sistemele de apărare anti-rachetă nu au funcţionat, şi de ce forţele speciale pro-Assad pregătite de armata rusă şi desemnate să asigure securitatea bazei aeriene s-au comportat atât de slab încât au permis ca acest atac să fie încununat cu succes”, după cum relatează jurnalistul Maxim A. Suchkov, de laAl-Monitor.

În aceeaşi zi un elicopter Mi-24 s-a prăbuşit în zbor spre aerodromul din Hama, ambii piloţi pierzându-şi viaţa.

Conform ministerului rus al Apărării acest „accident nu s-a produs în urma focului inamic”, cauza prăbuşirii fiind o defecţiune tehnică.

Loading...

Lasă un răspuns