ALERTA.Lovitură dată în SECRET în Parlament: Au adoptat GRAȚIEREA!


Proiectul de lege privind graţierea despre care a vorbit Tudorel Toader este deja adoptat tacit de către Senat, conform unor surse politice citate de hotnews.ro.
Acesta este un proiect al Ministerului Justiţiei, încă de pe vremea când era ministrul Florin Iordache, şi ar fi trecut de Senat tacit încă din mai 2017 şi trimis la Camera Deputaţilor unde a fost ţinut până în prezenz „la sertar”, scrie hotnews.ro.

Conform surselor menţionate, acest proiect ar putea intra în dezbaterea deputaţilor dacă va exista voinţă politică pentru acest lucru, De asemenea, acesta ar putea să sufere modificări prin amendamente în Comisia Juridică din Camera Deputaţilor.

Proiectul a fost contestat în prima parte a anului 2017, după ce senatorul PSD Șerban Nicolae a introdus şi faptele de corupţie în categoria faptelor graţiate, chestiune la care s-a renunţat. Ulterior, proiectul a fost adoptat tacit în forma iniţiată de Iordache, care prevedea că faptele de corupţie sunt excluse de la graţiere.

Tudorel Toader a declarat marţi seara, la Antena 3, că la ministerul Justiţiei nu există un proiect de ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea „nici în discuţie, nici în dezbatere, elaborare sau avizare”.

Acesta a pasat mai degrabă mingea la Parlament. „Suntem în anul centenar” iar „legiuitorul ar putea fi generos din această perspectivă”, în condiţiile în care „există în Parlament un proiect de lege privind amnistia şi graţierea”.

Loading...