ALERTĂ MEDICALA in ROMANIA! ORICINE poate fi INFECTAT cu acest VIRUS LETAL.Sunt deja 23 de cazuri, dintre care un DECES

O persoană a murit din cauza infectării cu virusul West Nile, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

În perioada 2 mai – 8 august s-au înregistrat 23 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile. Din cele 23 de cazuri, 11 s-au înregistrat în săptămâna 1 – 8 august. Tot în această săptămână s-a produs şi decesul. Cazurile au fost înregistrate în judeţele Dolj (5), Olt (4), Iaşi (4), Brăila (2), Ilfov (2), Bihor (1), Bacău (1), Galaţi (1), Vrancea (1), Teleorman (1) şi în Bucureşti (1), notează Agerpres.

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase protecţie la ferestre), să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă/în jurul acesteia, să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stagnantă şi gunoiul menajer.

Printre primele cazuri au fost cele a doi bărbați, unul de 58 de ani, din Craiova, și altul de 42 de ani, care au fost depistați la finalul lunii iulie că sunt infectați cu virusul West Nile. „După șase etape de dezinsecție pe domeniul public prin pulverizare aeriană și pulverizare terestră, țânțarii tot îi deranjează pe craioveni. Locuitorii se plâng, în număr din ce în ce mai mare, de valul de astfel de insecte sâcâitoare care s-au înmulțit prea mult. Salubritatea spune însă că a făcut dezinsecție ca la carte, iar soluțiile sunt aceleași ca și în anii trecuți”, nota presa locală.

Loading...