Un barbat merge prin apa catre casa, in Galati, duminica, 4 mai 2008. Valea orasului a fost inundata in urma ploilor din ultimele zile, apa depasind capacitatea de evacuare a sistemului de canalizare. OVIDIU IORDACHI / MEDIAFAX FOTO

ALERTĂ METEO- Cod ROȘU de inundații în ROMANIA. Iata care sunt judetele afectate

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis alertă de cod roșu, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL în bazinele hidrografice Homorodul Mic și Homorodul Mare, judeţele Harghita și Braşov.

Avertizarea emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor este în vigoare de marţi, de la ora 17.15, până la miezul nopţii, în bazinele hidrografice Homorodul Mic şi Homorodul Mare din judeţele Harghita şi Braşov.

Până miercuri seară, sunt în vigoare şi avertizări cod galben emise de hidrologi, pentru râurile din bazinele hidrografic Mures (judetele Harghita, Bistriţa-Năsăud si Mureş), Târnave (judetele Harghita, Mureş, Sibiu şi Alba), Desnăţui (judeţele Mehedinti şi Dolj), Teslui (judeţele Dolj şi Olt), precum şi pentru râuri din judeţele Teleorman, Argeş, Olt, Dâmboviţa, Giurgiu şi Prahova.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

Loading...