ALERTĂ METEO fără PRECEDENT. Temperaturi de MINUS 50 de grade

Peste 220 de milioane de americani, adică mai bine de 75% din populaţia continentală a Statelor Unite, vor îndura temperaturi extrem de scăzute care pot atinge valori chiar şi de -50 de grade Celsius.
Din regiunea Polului Nord se va deplasa o masă de aer foarte rece care va cuprinde mai multe zone ale Statelor Unite. Autorităţile au anunţat deja populaţia să-şi ia măsuri de siguranţă pentru a încerca pe cât posibil traversarea acestei perioade.

Deasupra celei mai mari părţi a Statelor Unite, începând cu Dakota şi traversând Noua Anglie, sunt așteptate furtuni de zăpadă și temperaturi minime istorice, potrivit lui Brian Hurley, meteorolog în cadrul Serviciului Naţional de Meteorologie. „Pentru cei care locuiesc în regiunea Cercului Polar, poate fi un fenomen obişnuit. Dar când ajunge la acest nivel, îţi poţi da seama că e ceva periculos”, a spus Hurley, potrivit cancan.ro

Condiţii de viscol au fost prognozate pentru mai multe regiuni din bazinul fluviului Ohio, iar miercuri se aşteaptă căderi de zăpadă din regiunea Marilor Lacuri până în Noua Anglie. Este, de asemenea, aşteptată ninsoare în Dakota, Minneapolis şi St. Paul, Minnesota, precum şi în Central Michigan, unde este prognozat un strat de zăpadă de 30 de centimetri, a precizat serviciul de meteorologie. Regiunea Chicago, unde luni a nins deja substanţial, va fi cea mai afectată de temperaturile extrem de scăzute, a precizat serviciul de meteorologie pe Twitter.

Filiala serviciului meteo din Des Moines, Iowa, a precizat că „o masă de aer rece ce poate pune viaţa în pericol” va afecta acest stat începând de marţi dimineaţă până vineri dimineaţă, cu valori termice care ar putea fi cuprinse miercuri între -43 grade Celsius şi -48 grade Celsius în regiunea nordică a statului.

Loading...