ALERTA METEO. România va fi lovită de FURTUNI VIOLENTE și INUNDATII în următoarele luni

Meteorologii Accuweather anunță furtuni violente și perioade de caniculă și secetă în Europa, în vara acestui an, România fiind una dintre țările din care vor fi afectate de vijelii și inundații puternice.

Potrivit prognozei Accuweather pentru vara acestui an, Europa se va confrunta cu un val de caniculă în partea de est, zone ce se vor confrunta, de asemenea, cu perioade de secetă, dar și cu furtuni violente, care vor afecta țări din Peninsula Balcanică, precum Polania, Cehia, Belarus, dar și România.

În timp ce țările din Europa centrală și de Vest vor fi afectate de valuri de caniculă, cele din estul Europei se vor confrunta cu furtuni și vijelii.

Este cazul unor țări precum Polonia, Cehia, Belarus, Lituania, dar și România.

„Cele mai severe furtuni se vor produce după-amiază spre seară”, crede meteorologul Tyler Roys.

Aceste furtuni vor fi însoțite de vânt puternic, fulgere și inundații. Există, de asemenea, riscul producerii unor tornade, însoțite de grindină.

Meteorologii Accuweather avertizează că România, Bulgaria sau Albania s-ar putea confrunta cu furtuni și ploi puternice, care vor dura mai multe zile și care ar putea provoca inundații devastatoare.

În Peninsula Balcanică, vremea instabilă va împiedica apariției unor perioade lungi de caniculă, așa cum s-a întâmplat în vara anului trecut.

Loading...