ALERTA METEO.Temperaturile vor SCĂDEA DRASTIC! Prognoza METEO pentru luna IULIE

ANM anunță pentru ultima săptămână din iunie că vremea va fi răcoroasă caracterizată şi prin precipitaţii mai însemnate cantitativ la nivel naţional. Însă, primele zile din luna iulie vor aduce o încălzire, cu valori termice ce vor depăşi 30 – 31 de grade Celsius, reiese din estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie, publicate luni şi valabile pentru perioada 25 iunie – 8 iulie.

Meteorologii anunță că în Banat, în primele zile ale săptămânii, vremea se va menţine răcoroasă, cu o medie regională a maximelor diurne de 21 – 23 de grade, în intervalul 25 – 28 iunie. Apoi va avea loc un proces de încălzire uşoară de la o zi la alta, astfel încât în intervalul 5 – 8 iulie temperaturile maxime vor atinge, în medie, 30 – 31 de grade, vremea devenind normală termic pentru acea dată.

Temperaturile minime vor fi în creştere treptată în prima săptămână de prognoză, de la aproximativ 10 grade în prima zi, spre 15 grade în data de 30 iunie.

Ulterior, vor scădea uşor, spre 13 grade pe 2 iulie, pentru ca apoi să crească din nou, atingând la finalul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză o valoare medie de 17 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în prima săptămână, iar în zilele de 27, 28 şi 29 iunie se vor cumula şi cantităţi mai însemnate de apă. După data de 1 iulie doar izolat şi trecător va mai ploua slab, cel mai probabil spre finalul intervalului de prognoză, informează Digi24.

Loading...