ALERTA NUCLEARA! NOR RADIOACTIV deasupra EUROPEI dupa un ACCIDENT NEDECLARAT in URALI

Europa este în alertă, după un accident nuclear ce ar fi avut loc în Rusia sau Kazahstan, dar nu a fost declarat de autorităţile din cele 2 state. Franța sugerează că eliberarea reziduurilor nucleare din Munții Urali, de acum 2 luni, nu pun în pericol sănătatea oamenilor.

Un nor radioactiv a circulat pe deasupra Europei după un accident s-a întâmplat într-o bază nucleară din Rusia sau Kazakhstan în ultima săptâmână din septembrie. Franța a negat vehement aceste zvonuri și spun însă că nu ar fi vorba despre un reactor nuclar, ci despre un centru de tratare a comsbustibililor radioactivi sau unul pentru materiale radiologice.

IRSN, institutul pentru arme nucleare din Franța, un a precizat unde a avut loc incidentul, dar cel mai probabil, judecând după factorii climatici, cel mai probabil tot s-a întâmplat undeva în Munții Urali.

„Autoritățile din Rusia spun că nu știu nimic despre un accident care să se fi petrecut pe teritoriul lor”, a spus directorul IRSN pentru Reuters. În același timp, Kremlinul s-a abținut de la orice comentarii legate de acest subiect.

În ultimele săptămâni, IRSN şi alte institute pentru siguranţa nucleară au măsurat în atmosferă niveluri ridicate de ruteniu 106, un element care nu există în natură şi este folosit în reactoarele nucleare. Vârful a fost atins pe 6 octombrie.

Sursa:evz.ro

Loading...

Lasă un răspuns