ALERTĂ! TOPUL celor mai contaminate ALIMENTE. Sunt pline de PESTICIDE

Pesticidele folosite de agricultori sunt extrem de toxice pentru organism atunci când nu sunt dozate corect. Totodată, specialiștii susțin că aceste substanțe sunt dăunătoare organismului oricum, chiar și în doze mici și controlate. Studii europene arată că cei mai afectați de toxicitatea pesticidelor sunt copiii, aceștia dezvoltând boli autoimune și chiar forme agresive de cancer.

Lista cu cele mai bogate fructe și legume în pesticide este:

Căpșunile
Spanacul
Nectarinele
Merele
Strugurii
Caisele
Cireșele
Perele
Roșiile
Salata
Ardeiul gras
Ardeii iuți

Cele mai puțin contaminate legume și fructe sunt:

Avocado
Porumbul
Ananasul
Varza
Ceapa
Fasolea verde congelată rapid
Papaya
Mango
Vânăta
Kiwi

Cum dăm jos pesticidele? Apa nu e suficientă

Cercetătorii de la Stația de Cercetare în Agricultură din Connecticut au demosntrat că o simplă clătire cu apă reduce nivelul de pesticide la 9 din 12 produse alimentare testate, însă nu cu mult.

Dar cu săpun de vase?

Oamenii de știință au dovedit că adăugarea săpunului la spălarea fructelor și legumelor nu reduce mai mult cantitatea de pesticid ca și apa simplă.

Oțet și sare

O metodă bună este spălarea acestor alimente cu o soluție diluată de oțet și sare, însă acestea vor schimba gustul fructelor și legumelor.
Cea mai bună metodă e accesibilă oricui

În toate studiile desfășurate, praful de copt a ieșit învingător n lupta cu pesticidele. O linguriță de praf de copt adăugată într-un bol cu apă este varianta ideală. Puneți produsele în această soluție și țineți-le preț de 3 minute, apoi clătiți-le cu apă curată.

Loading...