ALERTĂ! Vine o ALTFEL DE ZĂPADĂ: Specialiştii au făcut anunţul

După valul de frig şi precipitaţii venite dinspre Islanda, ne confruntăm cu ciclonul care aduce ninsorile dinspre Marea Mediterană, adică dintr-o zonă mai caldă. Meteorologii au emis o alertă de ninsori abundente, viscol, ploi şi polei, care a intrat în vigoare şi va fi valabilă până vineri la prânz.

Ciclonul care va ajunge acum în România se va alimenta cu umiditatea din Marea Neagră, astfel că cele mai multe precipitaţii vor fi în est şi sud-est. Precipitaţiile vor fi cu grad de umiditate mai ridicat, astfel că în sud, zăpada va fi mai apoasă, iar în Dobrogea vor fi predominant ploi şi va exista risc de polei. În Bărăgan va fi de asemenea risc de polei.

În Moldova, stratul nou de zăpadă va fi de 20 de cm, iar în Bucureşti până la 10 cm. Temperaturile vor fi uşor ridicate, în limite normale. De exemplu, în Bucureşti vor fi minus 2 grade.

După ce acest ciclon se va îndepărta de România, va reveni cel din nordul Europei. Vor scădea din nou temperaturile, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Bucureşti ajungându-se la minus 10 grade, .

Potrivit acestora, aceste valori termice sun departe de minimele absolute.

Loading...