ALERTA. Zile de foc in Romania. Vin temperaturi de 34 grade Celsius


Meteorologii au anunţat două zile cu temperaturi de foc în România. Potrivit ANM, joi şi vineri se vor înregistra maxime aproape de caniculă, de 34 de grade Celsius.

Joi, vremea va fi calduroasa cu maxime între 25 şi 34 de grade. In vestul şi nord-vestul ţãrii, pe arii restrânse, în special în zona montanã aferentã, vor fi nori, ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice. Minime între 5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi în jurul a 20 de grade în Dealurile de Vest şi pe litoral.

Vineri, vor fi maxime între 27 şi 34 de grade, valori uşor mai scãzute urmând a se înregistra pe litoral unde vor fi 23…25 de grade. In zonele montane şi submontane şi în vestul ţãrii, vor fi ploi de scurtã duratã, izolat torenţiale şi descãrcãri electrice. Vor fi condiţii de grindinã. Vânt la munte şi în sud-estul teritoriului şi minime între 9 şi 19 grade.

Sâmbătă, valorile termice vor fi ridicate, cu maxime între 23 şi 31 de grade. În vestul, nord-vestul şi centrul ţãrii şi în toatã zona montanã gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creştere; mai ales dupã orele amiezii, vor fi intervale de timp cu înnorãri accentuate, averse, izolat torenţiale, însoţite de descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi punctiform de grindinã. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici, în special în zonele de deal. Minime între 8 şi 18 grade.

Cum va fi vremea de 1 iunie 2018, pe regiuni

1 iunie, vremea în Dobrogea
Minima va fi de 14 grade, maxima de 30, va fi însorit în cea mai mare parte a zilei, dar și norii vor fi prezenți.

1 iunie, vremea în Moldova
Maxima zilei va fi de 33 de grade Celsius, un debut în forță al verii. Minima de 11. La fel ca-n Dobrogea, soare cu nori.

1 iunie, vremea în Muntenia
Maxima zilei va fi chiar mai ridicată decât în Moldova. Temperaturile din termometre vor ajunge chiar la 34 de grade Celsius. Minima va fi de 13 grade Celsius. Va fi în cea mai mare parte însorit, dar și norii își vor face simțită prezența.

1 iunie, vremea în Oltenia
Maxima zilei de 1 iunie este de 33 de grade Celsius, minima va fi de 11 grade Celsius, sunt posibile averse cu descărcări electrice.
1 iunie, vremea în Banat
32 de grade este maxima zilei, 13 grade va fi minima. Sunt posibile averse cu descărcări electrice.

1 iunie, vremea în Crișana
Vor fi 32 de grade la amiază, minima va fi de 11 grade, de asemenea sunt posibile averse cu descărcări electrice.

1 iunie, vremea în Maramureș
Maxima va fi de 31 de grade Celsius, minima de 12, posibile averse cu descărcări electrice.

1 iunie, vremea în Transilvania
Minima 7 grade, maxima 33, la fel ca și-n celelalte regiuni din vest, nord, nord-vest, sud-vest, sunt posibile averse, dar nici soarele nu va lipsi.

Loading...