Alta lovitura marca ANAF: VERIFICA apoi IMPOZITEAZA banii trimisi de romanii din STRAINATATE de SARBATORI in tara

anaf-romani-strainatate

Este oficial. Anaf nu sta degeaba si ia noi decizii in legatura cu banii care intra in Romania dar si ies din conturile romanilor de aici si ajung peste hotare. Mai exact, Anaf va verifica orice suma de bani care intra in conturile romanilor din tara. De regula, de sarbatori multi primesc de la rudele care muncesc in strainatate, sume de bani mai mari decat de obicei.

Noile legi Anaf aduc in prim-plan impozitarea acestor sume de bani, care initial sunt verificate, aflandu-se provenienta reala.

VEZI SI: Daca stai in STRAINATATE mai mult de 6 luni, trebuie sa treci inainte pe la ANAF

Astfel, se va analiza și proveniența banilor pe care românii îi trimit lunar rudelor din țară, prin diferite servicii de transfer sau prin alte modalități transparente sau care nu respectă cadrul fiscal intern. Principalul scop este acela de a se reechilibra bugetul fiscului. Incepand de luna viitoare, Anaf anunta ca vor fi facute verificari asupra tuturor romanilor care primesc transferuri de bani din strainatate.

VEZI SI: Si-a scris ANAF pe automobil si asa a reusit sa manance gratis la restaurant luni intregi

In loc sa ofere o corectie severa evazionistilor adevarati, Anaf se joaca de-a soarecele si pisica mai mult cu simplii romani care fac eforturi de a trai cu salariile mici. Ramane de vazut ce vor rezolva prin noile legi pe care se grabesc sa le puna in practica. Mai bine s-ar concentra pe alte probleme reale.

Loading...