ANAF ANUNTA ca a inceput RESTITUIREA banilor încasaţi pentru TAXA AUTO. Cum se vor face plăţile către români

Deşi au trecut aproape trei luni de când ANAF ar fi trebuit să înceapă restituirea banilor pentru taxa auto, românii îşi primesc banii abia acum.

Până astăzi, niciun român nu a primit banii înapoi de la ANAF, însă reprezentanţii Agenţiei au anunţat că peste numai câteva zile vor începe plăţile pentru că o parte din bani au sosit de la Administraţia Fondului pentru Mediu.

Potrivit reprezentanţilor ANAF, în primă fază se vor restitui debitele şi abia ulterior vor fi restituite şi penalităţile de întârziere.

Potrivit Codului de procedură fiscală, procentul dobânzii de întârziere este de 0,02% pe zi de întârziere.

În cazul în care există datorii la buget ale contribuabilului, acestea se compensează cu suma de restituit şi se achită eventuala diferenţă.

Restituire taxa auto 2018. Toate informaţiile sunt la ANAF

O soluţie pentru problema celor care nu mai deţin maşina pentru care au achitata taxa auto este modificarea legii, astfel încât proprietarii să poată cere banii doar în baza unei cereri.

Cererea va fi adresată ANAF, iar la cerere trebuie anexată doar dovada plăţii taxei auto.

ANAF va descoperi maşina pentru care s-a plătit taxa auto, iar MAI va stabili proprietarul de la data efectuării plăţii.

Restituire taxa auto 2018 se realizează, în baza deciziilor emise de ANAF, astfel:

-pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018;
-pentru timbrul de mediu pentru autovehicule, în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2018

Sursa:observator.tv

Loading...