ANCHETA care CUTREMURA ROMANIA. Zeci de AGENTI si OFITERI de Politie sunt CERCETATI PENAL pentru PROTEJAREA PEDOFILULUI


Peste 20 de poliţişti ar putea răspunde penal pentru protejarea lui Eugen Stan, în ancheta care cutremură România. Şefii Poliţiei Capitalei şi-au dat demisia de onoare, în timp ce şeful Poliţiei Române recunoaşte că a ştiut că agentul de la Rutieră a agresat o femeie în 2016, însă nu vede un motiv pentru a renunţa la funcţie.

Raportul lui Bogdan Despescu conţine acuzaţii bombă. Colegii agentului acuzat de atacuri sexuale în serie nu au ridicat toate imaginile de pe camerele de supraveghere şi au trecut astfel pe lângă probe. Raportul făcut public de şeful Poliţiei Române a ajuns şi la Guvern. Premierul încă nu a anunţat ce măsuri ia.
Procurorii îi vor demasca pe complici. Până acum, însă, raportul lui Bogdan Despescu, şeful Poliţiei Române, arată că au fost multe greşeli. Două demisii, sute de audieri şi 42 de poliţisti cercetaţi disciplinar sau penal clatină instituţia din care făcea parte Eugen Stan.

Şeful Poliţiei Capitalei, Nicu Dragoş Orlando, şi adjunctul său, Marius Eugen Ştefan, sunt primii care au făcut pasul înapoi. La câteva ore după ce raportul a ajuns pe masa premierului, şi-au dat demisia de onoare. În aceste momente, Direcţia Generală de Poliţie a municipiului Bucureşti nu este condusă de nimeni. Am încercat să luăm reacţii, însă toată lumea ne ignoră.

În documentul de 23 de pagini, Bogdan Despescu se disculpă şi spune că, deşi a fost înştiinţat cu privire la Eugen Stan şi a cerut să se ia măsuri împotriva acestuia, ordinul său nu a fost dus la îndeplinire de adjunctul său, Marius Voicu.

În timp ce ofiţerul Vornicu Rene Emanuel, şeful direct al agentului Eugen Stan şi cel care-l folosea ca şofer, l-ar fi tratat preferenţial. Deşi ştia că ar fi agresat sexual o femeie, se precizează în document. Poliţistul pedofil venea la serviciu numai dacă şeful său, Rene Vornicu, îl chema. Niciodată însă programul de lucru nu era de opt ore. Mai mereu însă, cei doi erau împreună.

Ancheta agresiunii sexuale din 2016 a fost închisă într-un sertar. Femeia de 32 de ani abuzată şi martorii atacului nu au fost chemaţi niciodată la audieri. Zeci de poliţişti dau acum explicaţii pentru că nu şi-au făcut treaba. Nu au ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere şi nu au securizat zona în care s-a produs agresiunea sexuală.

Dosarul deschis de poliţiştii secţiei 18 a fost trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria 5 cu propunere de clasare. Procurorii au trimis cazul la Biroul de Control Intern din Brigada Rutieră, unde a stat mai bine de un an pe masa poliţistei Elena Ghebaură.

Şi victimele celorlaltor agresiuni sexuale reclamă că nu le-au fost luate în serios plângerile.

Până şi în cazul fraţilor din lift, şeful Poliţiei Române reclamă că poliţiştii au raportat cazul abia după cinci ore de la sesizare. Tatăl copiilor batjocoriţi a explicat că el le-a sugerat anchetatorilor să ridice înregistrările de pe camere. Şi tot el le-a făcut publice prima oară.

Raportul face referire şi la testele psihologice care nu au indicat probleme de comportament ale lui Eugen Stan.

Parchetul General a preluat toate dosarele de agresiune sexuală. Poliţiştul Eugen Stan le-a spus anchetarilor că s-a răzgândit şi că e de acord să i se facă o expertiză psihiatrică. Aşa ar putea scăpa mult mai ieftin.

Sursa:observator.tv

Loading...

Lasă un răspuns