O ancheta interna se afla in desfasurare la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, dupa ce rudele unui pacient de 25 de ani, internat, au anuntat ca acesta ar fi fost violat de alti doi pacienti, in noaptea de 1 spre 2 ianuarie.

Gabriel Oprisanu, directorul Institutului de Psihiatrie Socola, a declarat, miercuri, ca a demarat o ancheta pentru a stabili cine nu si-a indeplinit atributiile de serviciu lasand bolnavii nesupravegheati.

„Medicul de garda a raportat acest incident neplacut pe 2 ianuarie. Apartinatorii victimei au fost cei care au anuntat si au facut sesizare la Politie. In acest moment, asteptam rezultatele de la Institutul de Medicina Legala Iasi pentru a vedea daca violul se confirma. Regretam cele intamplate, am demarat o ancheta, iar daca se confirma faptele Comisia de Disciplina va aplica sanctiunile corespunzatoare, implicit desfacerea contractului de munca al celor care nu au supravegheat pacientii si s-a putut ajunge la un astfel de eveniment neplacut”, a declarat dr. Gabriel Oprisanu, managerul Institutului de Psihiatrie Socola Iasi.

VEZI SI: Panica in Buzau: O ambulanta neagra rapeste betivani si ii duce la Sapoca!

Acest caz a fost raportat atat la Directia de Sanatate Publica Iasi, cat si la Ministerul Sanatatii. Familia victimei a depus sesizare la Politie, o ancheta fiind demarata de reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie.

Sursa: StirileProTv

Loading...
loading...