sky1

O ancheta recenta realizata de Sky News arata c atraficantii din Romania vand arme luate din Ucraina, celor care doresc inclusiv teroristilor. Totul s-ar intampla intr-o padure din tara, acolo unde nimeni nu ii poate vedea sau auzi.

Dupa luni intregi in care o echipa de la Sky News a purtat zeci de negocieri cu o asa-zisa banda din tara, echipa a fost trimisa intr-o zona ascunsa a tarii, intr-o padure,  pentru a se intalni cu reprezentantii traficantilor. Acestia urma sa le prezinte armamentul si sa estimeze cate un pret pentru fiecare.

„Stiau ca suntem o organizatie de presa care vrea sa ilustreze ca obtinerea unei arme este relatic usoara si credeau ca le vom cumpara (…). Ideea este ca nu le pasa cine suntem, atat timp cat eram dispusi sa platim”, a spus un membru al echipei.

Pe drumul spre padure, la jumatatea drumului, intr-un loc retras, jurnalistii s-au intalnit cu traficantii. Acestia i-au perchezitionat, erau foarte precauti si le-au cerut telefoanele. Se stia ca in acea zona nu era semnal dar pentru a fi siguri, au inchis telefoanele in masina si au oprit cheile.

VEZI SI: AVERTISMENT GRAV: S-AU DESCOPERIT CELULE ISLAMICE IN ROMANIA UNDE SE PROPAGA IDEI TERORISTE!

Au ajuns in padure unde au deschis portbagajul si le-au aratat armele. Unul dintre indivizi a spus ca sunt aduse din Ucraina, cu tot cu munitie. „Avem cate vreti!”, a adaugat acesta. Aveau tot felul de arme, plus grenade, pistoale si pusti.

La plecare, traficantii au atentionat echipa de ziaristi ca data viitoare sa cumpere, niciun drum nu este gratis.

Loading...
loading...