Un martor în dosarul în care a fost arestat „senseiul” lui Nuțu Cămătaru, în urmă cu șase ani, este cercetat, acum, de DIICOT pentru trafic de migranți. Este vorba despre Valentin Grigore Medragoniu, zis „Armanca” care a fost reținut, în 2012, pentru că și-ar fi schimbat declarațiile împotriva lui Emilian Ştefan, zis „Emil de la Viena”, încarcerat în martie 2011, pentru implicare în acțiuni violente de recuperare a datoriilor.

Filiera româno-bulgară

În urma acțiunii de ieri, procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui  Daniel Deliu, Bogdan Costinel Sandu, Sorin Nicolcea şi Mitică-Arun Meleancă şi măsura controlului judiciar faţă de Ion Aurel Manciu zis Adi Cruceru, Valentin Grigore Medragoniu, zis Armanca şi Nicoliţă Toma, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat şi trafic de migranţi.

DIICOT și Poliția Română transmit că, din 15 mai și până în prezent, în zona comunei Cetate din judeţul Dolj şi pe teritoriul Bulgariei, corespunzător acestei zone, s-a constituit un grup infracţional transnaţional format din Bogdan Costinel Sandu, Daniel Deliu, Mitică-Arun Meleancă, Sorin Nicolcea, Ion Aurel Manciu, Valentin Grigore Medragoniu, Nicoliţă Toma, suspecţii L. T. şi H. A. I. precum și alte persoane, ce a acţionat în vederea săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți,  prin  racolarea, transferarea, călăuzirea şi transportarea unor persoane de origine arabă, pe teritoriul României în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat și pentru obținerea unor foloase patrimoniale în schimbul acestor activități infracționale.

Membrii grupului se ocupau de călăuzirea şi transportarea cetățnilor arabi la graniţa de vest a României, respectiv în municipiul Timişoara, judeţul Timiş.

Procurorii DIICOT au reținut că membrii grupării au efectuat transporturi ale migranților spre granița de vest a României în zilele de 15.05.2017, 04.06.2017, 12.06.2017 şi 24.07.2017.

ULTIMA ORA: BATAIE IN DIRECT! VEZI AICI VIDEO DE LA PROTESTUL DIASPOREI DIN PIATA VICTORIEI!

Loading...