ANUNȚ CUTREMURĂTOR: Sfârșitul lumii are o dată fixă!

Simulările oamenilor de știință arată că, în cele din urmă, Marele Nor al lui Magellan, o galaxie care ne orbitează, se va ciocni cu Calea Lactee, galaxia noastră, relatează ziare.com.

Cu toate acestea, în prezent, galaxia pitică se află la o distanță de 163.000 de ani de Calea Lactee și îndepărtează cu 400 de km/s. Chiar și așa, The Guardian notează că, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea Durham, într-un final, Marele Nor al lui Magellan își va încetini înaintarea și se va întoarce spre a noastră, cu care se va și izbi.

Sursa citată menționează că fenomenul nefericit va avea loc abia peste 2,5 miliarde de ani. De partea cealaltă, vestea rea este că forța impactului va face ca galaxia noastră să fie azvârlită într-un colț al spațiului. Ba mai mult, cel mai probabil, urmașii noștri nu vor putea preîntâmpina acest eveniment.

Carlos Frenk, unul dintre oamenii de știință din spatele studiului, argumentează că, deși este puțin probabil ca stelele și planetele să se ciocnească în mod direct, forța coliziunii dintre Calea Lactee și o galaxie cu 250 de miliarde de stele va provoca haos.

Nu este prima îngrijorare de acest gen care aruncă fiori reci peste lumea științei. Până acum, notează aceeași sursă, astronomii se temeau de o eventuală coliziune între Calea Lactee și galaxia Andromeda. Totuși, acest eveniment este estimat să aibă loc abia peste 4 miliarde de ani.

Ciocnirea cu Andromeda ne-ar distruge complet galaxia, în condițiile în care aceasta are o masă de cinci ori mai mare decât cel mai recent „inamic” al Căii Lactee.

Loading...