Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Germania că, începând cu luna noiembrie, se prelungesc, timp de șase luni, controalele la frontiere.
Este vorba despre controale la frontiera terestră (rutieră și feroviară), aeriană și maritimă și avertismentul este valabil până la data de 11 mai 2018.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis Agerpres, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: +493021239555, +493021239514 și +493021239516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Berlin: +4916090884680.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://berlin.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Sursa: Agerpres

ULTIMA ORA: BATAIE IN DIRECT! VEZI AICI VIDEO DE LA PROTESTUL DIASPOREI DIN PIATA VICTORIEI!

Loading...