ANUNT de la OLGUTA VASILESCU referitor la NOILE PREVEDERI din domeniul SOCIAL

După ce au modificat pe repede-nainte Legea dialogului social şi s-au consultat cu o parte dintre sindicalişti, guvernanţii aruncă din nou pisica în ograda angajatorilor: dacă vor fi scăderi de salarii, Executivul nu are nicio vină. Angajatorii sunt obligaţi să negocieze majorările cu sindicatele, în caz contrar urmând să se ia măsuri, a spus ministrul Muncii, fără a preciza însă ce pârghii legale ar putea folosi.

Declaraţiile au fost făcute luni seară, după ce Guvernul a semnat un protocol de colaborare cu Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România (C.N.S.L.R.) – Frăţia prin care se înfiinţează un mecanism de urmărire a implementării ordonanţei de modificare a Codului Fiscal şi noilor prevederi din domeniul social, potrivit Adevărul.

„Nu mai e o problemă la Guvern, ci între angajator şi angajat. Interesul nostru nu e să scadă netul niciunui angajat din România. (…) Vom monitoriza cu mare atentie ce se intampla la aceste sindicate. Avem liderii acestei confederatii alaturi, vom monitoriza cu atentie ce ne spun ei si vom lua masuri in consecinta acolo unde vom vedea ca ceva nu este in regula”, a spus Vasilescu, fără a menţiona însă pârghiile pe care le-ar putea folosi împotriva angajatorilor care nu măresc brutul.

Autorităţile şi CNSLR Frăţia vor monitoriza respectarea modificărilor aduse Codului Fiscal

Guvernul a semnat luni un protocol de colaborare cu cea mai mare organizaţie sindicală din România, Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România (C.N.S.L.R.) – Frăţia. În baza protocolului, se înfiinţează un mecanism de urmărire a implementării ordonanţei de modificare a Codului Fiscal şi noilor prevederi din domeniul social.

„Mecanismul de monitorizare” prevede înfiinţarea, de către Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, a unui comitet de monitorizare format din 4 persoane: una desemnată de ministrul Muncii, o alta desemnată de ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social şi alte două desemnate de preşedintele CNSRL-Frăţia.
Comitete de monitorizare vor fi înfiinţate şi la nivel judeţean, în cadrul fiecărei prefecturi, două dintre cele 4 persoane urmând să fie desemnate de prefect şi celelalte două de preşedintele CNSLR Frăţia.

Loading...

Lasă un răspuns