ANUNT de ULTIMA ORA al PATRIARHIEI! Cand va fi JUDECAT EPISCOPUL de HUSI? Cititi in continuare

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a vizionat luni înregistrarea cu care a fost şantajat episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu. Patriarhia a anunţat în urmă cu puţin timp când îl va judeca pe înaltul prelat.

„Urmare solicitării Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, de convocare a Sinodului Permanent „în vederea cercetării presupuselor abateri de natură morală de care este acuzat Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor” şi urmare referatului Cancelariei Sfântului Sinod nr. 7600 din 17 iulie 2017 privind necesitatea unor precizări statutare şi regulamentare referitoare la cercetarea şi judecarea unui ierarh, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Preşedintele Sfântului Sinod, a convocat Comisia pentru Statut şi regulamente a Bisericii Ortodoxe Române în zilele de 27 şi 28 iulie 2017 şi şedinţa de lucru a Sinodului Permanent în zilele de 17 şi 18 august 2017.

Fixarea acestor date ţine cont de prevederile statutare şi regulamentare care nu permit cercetări disciplinare în posturi, inclusiv postul Adormirii Maicii Domnului (1-14 august), precum şi pe necesitatea unui cvorum de 2/3 din membrii Sinodului Permanent pentru validitatea şedinţelor de lucru ale acestuia.”, se arată întrun comunicat.

După vizionarea înregistrării, vicarul administrativ Marian Timofte a declarat că s-a demarat o anchetă în acest caz, urmând ca apoi să se ia o decizie privind soarta episcopului. „Unul dintre personaje pare a fi episcopul (…). În urma anchetei se vor trage concluzii. Dacă ce am vizionat astăzi este real, cu certitudine episcopul va fi caterisit”, a declarat vicarul administrativ Marian Timofte.

Întrebat dacă preotul va sluji în continuare, vicarul a răspuns: „Până la luarea unei decizii de către Sfântul Sinod, el poate sluji. Imaginile trebuie expertizate de specialiști. Noi nu suntem specialiști”.

Referitor la conținutul casetei, Marian Timofte a precizat că există discuții cu tentă sexuală și că un astfel de comportament, dacă se dovedește veridic, ”nu este compatibil cu slujirea clericală”.
Sursa:observator.tv

ULTIMA ORA: BATAIE IN DIRECT! VEZI AICI VIDEO DE LA PROTESTUL DIASPOREI DIN PIATA VICTORIEI!

Loading...

Niciun comentariu până acum

Lasă un răspuns