ANUNT IMPORTANT – VACCINUL împotriva DIABETULUI a fost lansat!

De curând, cercetătorii au anunțat că a fost inventat vaccinul care ar putea vindeca diabetul. Studiul a fost realizat pe 80 de pacienţi ale căror rezultate au fost publicate în Science Translational Medicine. Acesta arată că un vaccin poate împiedica sistemul imunitar să mai atace celulele pancreatice, notează doctorulzilei.ro.

Specialiştii consideră că este vorba despre un progres semnificativ în ceea ce priveşte abordarea terapeutică a diabetului de tip 1, deoarece noul vaccin acţionează diferit faţă de altele, reprezentând practic un nou concept în domeniu.

În mod obişnuit, un vaccin împotriva unei anumite boli învaţă sistemul imunitar să atace bacteriile sau virusurile care produc acea boală. În schimb, vaccinul antidiabetic face exact opusul, adică determină sistemul imunitar să nu mai atace.

Vaccinul are la bază modificarea unei anumite secvenţe din ADN şi ţinteşte, în mod foarte precis, anumite celule – un tip de globule albe din sânge, cu rol imunitar, care atacă celulele beta. După ce pacienţilor le-a fost administrat vaccinul prin injecţii timp de trei luni, nivelul acestui tip de globule albe a scăzut.

VEZI SI: SECRETE MEDICALE ţinute departe de ochii prostimii! „Excesul de SARE, ZAHAR si GRASIMI dauneaza grav sănătăţii !?”

Analizele de sânge sugerează că funcţia celulelor beta este mai bună la pacienţii trataţi cu ajutorul vaccinului decât la cei care au primit doar injecţii cu insulină. Efectul vaccinului pare să dureze aproximativ două luni, deci ar fi necesare vaccinări periodice, dar mult mai rare comparativ cu administrarea injecţiilor zilnice cu insulină.

Cu toate acestea, sunt necesare teste clinice pe un număr mai mare de pacienţi pentru a confirma eficacitatea şi siguranţa vaccinului pe termen lung.

VEZI SI: DESCOPERIRE in lumea MEDICALA: Un nou VIRUS activează sistemul imunitar al organismului şi OMOARA toate CELULELE CANCEROASE!

Loading...

Lasă un răspuns