Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea Elenei Faur.

Potrivit unui comunicat remis, marţi, AGERPRES, Elena Faur este acuzată de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

‘În perioada octombrie 2012 – decembrie 2016, inculpata Faur Elena, în calitate de şef al Serviciului Achiziţii din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ‘Prof. Dr. Alexandru Obregia’, şi-a îndeplinit în mod defectuos, prin încălcarea legislaţiei primare, atribuţiile de serviciu ce îi reveneau în domeniul achiziţiilor publice cu privire la cercetarea pieţei pentru obţinerea celei mai bune oferte, negocierea condiţiilor comerciale cu furnizorii etc. Concret, inculpata Faur Elena a atribuit contractele de achiziţie lucrări sau produse doar unor societăţi ‘agreate’ deşi preţurile practicate de acestea erau mult mai mari decât cele practicate de alţi operatori economici’, arată DNA.

Conform sursei citate, în urma comparării preţurilor cu care produsele au fost comercializate către spital cu preţurile la care aceste societăţi au achiziţionat produsele, a rezultat o supraevaluare a acestora cu 200% până la 1.100%.

Prin aceste demersuri a fost produs unităţii medicale un prejudiciu de 2.994.608,69 lei, ce constituie totodată un folos necuvenit pentru firmele beneficiare al contractelor, arată anchetatorii.

Inculpata Elena Faur va fi prezentată marţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Sursa:observator.tv

Loading...