ASASINUL TĂCUT. VIRUSUL care poate STÂRPI UMANITATEA este deja printre noi

Gripa, dintre toate bolile, pare a fi cea mai mare amenințare la adresa umanității. Condițiile sunt propice pentru a fi martori la o evoluție catastrofică a virusului, având în vedere și momentul istoric în care se află umanitatea, conform unui expert. O „super-gripă” ar putea fi responsabilă pentru moartea a 300 de milioane, într-un timp foarte scurt, pe întreg mapamondul.

În primele 200 de zile, gripa ar putea omorî 33 de milioane de oameni, spune dr. Jonathan Quick, președintele Global Health Council, citat de The Sun.

Virusul gripal este „cel mai diabolic, greu de controlat și ușor de răspândit ucigaș viral potențial pe care umanitatea îl cunoaște”, a spus președintele ONG-ului afiliat Organizației mondiale a Sănătății.

Medicul vorbește despre foamete, lipsa resurselor medicale, destrămarea sistemelor energetice din cauza presiunii și colaps economic, într-un scenariu parcă desprins din filmele apocaliptice. Totuși, Quick spune că nu suntem atât de departe de acest caz teribil.
„Cel mai probabil vinovat pentru acest lucru va fi o mutație nouă și fără precedent a virusului influenza. Condițiile sunt potrivite, s-ar putea întâmpla mâine”, a avertizat specialistul.

Profesorul Robert Dingwall, un expert citat de The Sun, explică epidemiile mortale, care au loc o dată la o generație. Pentru ca o pandemie să aibă loc, trebuie să existe o „schimbare dramatică” în materialul genetic al virusului de gripa, la care ne putem aștepta o dată la 20-40 de ani.

„Se pare că asta s-a întâmplat în 1918 cu gripa spaniolă și în 1956 cu gripa asiatică”, a spus profesorul. Chiar dacă gripa porcină a infectat o mulțime de oameni, „nu a fost foarte virulentă”.

Potrivit lui Quick, gripa aviară este cea de care trebuie să ne temem. Dintre tulpinile bolii, H5N6, H7N9 și H5N6, expertul spune că ar trebui să ne fie cel mai frică de ultima dintre acestea. În acest sens, medicul susține cu tărie eforturile de cercetare pentru un vaccin gripal universal, pe care îl consideră singura soluție.

Sursa:evz.ro