Șapte milioane de oameni au primit ordin de evacuare în Statele Unite, în fața Uraganului Irma. Mii de români stabiliți în SUA, în special cei din Florida, sunt afectați de marele pericol. Americanii înfruntă unul dintre cele mai violente uragane din istorie, cu o uriașă forță distructivă. În Caraibe, Irma a făcut dezastru.

Cele mai multe ordine de evacuare au fost emise în Florida și vizează 6,3 milioane de oameni. Cel mai recent ordin a fost emis sâmbătă, pentru 700 de mii de locuitori ai statului, în special cei aflați în zonele de coastă.

Un masiv ordin de evacuare a fost emis și în Georgia, pentru 540 de mii de oameni. În Carolina de Sud, de asemenea, au fost luate măsuri preventive de evacuare în zona a opt insule.

Românii din Florida înfruntă uraganul Irma

O importantă comunitate românească se află în Florida și înfruntă urgina naturii. De la fereastra apartamentului regizorului român Alex Ceauşu, se vede cum plaja din Miami dispare rapid sub ape. Locuiește într-un bloc, foarte aproape de țărmul Atlanticului.

Puţinii oameni care au mai rămas în metropolă nu mai pot urmări ştirile la televizor, din cauza problemelor de semnal. Însă, sunt conectaţi încă la internet, mai au curent electric, dar toţi ştiu că doar pentru foarte scurtă vreme.

În Miami, vântul a început să sufle cu putere. Semn că uraganul Irma se apropie. Regizorul Alex Ceauşu a vrut inițial să plece din calea uraganului, dar s-a temut că va rămâne blocat în trafic, pentru că autostrăzile au fost înţesate de maşini.

În oraşele din statul american Florida, străzile sunt pustii. Înspăimântaţi, oamenii au plecat spre zone pe care le consideră mai sigure pentru viaţa lor.

Hoteluri de lux, blocuri de locuinţe şi clădiri de birouri. Toate au fost abandonate în Florida. Cea mai mare evacuare din istoria Statelor Unite a început cu câteva zile înainte ca uraganul Irma să lovească statul american.

Loading...
loading...