AVERTISMENT – Previziune APOCALIPTICA: ”Începe criza economică reală”

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, avocatul Gheorghe Piperea atrage atenția asupra unei ”crize economice reale”.

”Începe criza economică reală. În primele trei luni ale anului 2018, au intrat în insolvenţă 2.305 societăţi comerciale, mai mult cu 19,31% decât în perioada corespunzătoare a anului 2017. Pentru cei ce nu cunsosc acest amănunt, trebuie spus că, statistic, 96% din numărul total al dosarelor de insolvenţă sunt falimente, deci aceste întreprinderi urmează ar dispărea în scurt timp, cu tot cu locurile de muncă pe care le furnizează”, scrie Gheorghe Piperea.

Tot în primele luni ale acestui an, continuă Piperea, au intrat în procedură de dizolvare de drept (care este urmată automat de lichidare), 9.793 de societăţi comerciale, cu 60,83% mai mult decât în perioada corespunzătoare a anului trecut. Potrivit acestuia, dizolvarea de drept, care este declanşată de registrul comerţului pentru diverse motivaţii, de unde rezultă că ”o societate este fantomatică”, înseamnă faliment non-judiciar (în termeni tehnici, se numeşte ”lichidare administrativă”).

”Analiza empirică a listei societăţilor care au intrat în insolvenţă sau în dizolvare judiciară ne arată foarte multe firme din domeniul comerţului şi îngrijorător de multe societăţi din construcţii, precum şi multe firme de hotelărie, turism rural şi ecologic, servicii şi transporturi, agricultură şi pescuit etc. Curând, economia noastră va deveni una dominată de monopoluri, exclusivităţi şi rente. Cifrele prezentate mai sus sunt oficiale, putând fi regăsite pe site-ul oficial al Registrului Naţional al Comerţului. Precizez că nu există date statistice care să arate câte persoane care exercită profesii liberale sau independente au tras oblonul în această perioadă. Știm doar că în acest domeniu au prăvălie circa 500 de mii de persoane, care dau de muncă la alte 600 de mii de persoane”, mai scrie Gheorghe Piperea pe pagina de Facebook.

Cu alte cuvinte, de predictibilitate fiscală, disciplină contractuală şi mediu economic prietenos sau de siguranţa locului de muncă ”nu se ocupă nimeni”, cu atât mai puţin nu se ocupă de profesiile liberale. ”Orbirea fariseică şi lehamitea sfinţilor economiei vor fi sancţionate curând, atunci când milioanele de salariaţi şi întreprinzători, care fac economia şi societatea să fie vii, se vor putea reuni în jurul unei platforme civice sau chiar politice care să le promoveze interesele şi să propună măsuri pentru pansarea rănilor cauzate de abuzul de putere economică sau administrativă”, concluzionează Gheorghe Piperea. (capital.ro)

Loading...