Avocatul Elenei Udrea a făcut marele anunț: Cât mai stă aceasta în închisoare

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, arestată în Costa-Rica de mai bine de o lună ar putea primi o veste neașteptată înainte de sărbători.

Avocatul său, Veronel Rădulescu, a dezvăluit ce va face după decizia Curții Constituționale a României privind completurile de cinci judecători.Potrivit apărătorului fostului deputat, hotărârea CCR de miercuri ar urma să intre în vigoare în circa 30 de zile, în luna decembrie. De asemenea, Veronel Rădulescu a afirmat că aşteaptă să vadă cum va fi argumentată decizia CCR, pentru a vedea soluţiile pe care i le oferă legea şi apoi va acţiona.

„Termenul este de 30 de zile, dar pot să o publice şi în trei zile şi în 30, iar uneori durează şi mai mult. De regulă, nu prea (poate dura mai mult de 30 de zile), dar e posibil, în funcţie de volumul de muncă. Nu au un termen fix. Termenele sunt de recomandare la Curtea Constituţională, nu sunt obligatorii. De regulă, cam într-o lună apare în Monitor.Nu ştim deocamdată (ce o să facem). Să vedem decizia Curţii, publicată, redactată, şi motivată, să vedem considerentele, ce portiţe ne oferă, ce soluţii şi atunci vom analiza toate posibilităţile pe care ni le oferă legea”, a precizat avocatul Elenei Udrea.

Conform deciziei CCR, completurile de cinci judecători de la Înalta Curte au fost constituite necorespunzător, începând din anul 2014, deoarece doar patru din cinci magistraţi au fost aleşi prin tragere la sorţi. Curtea Constiuţională consideră că toţi cei cinci judecători trebuie să fie aleşi prin tragere la sorţi.

Astfel, după ce decizia CCR va fi publicată în Monitorul Oficial, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei va trebui să o aplice.

Consecinţa deciziei va fi că toate procesele în curs aflate la completurile de cinci de la ÎCCJ vor fi reluate. Mai mult, cei care au primit sentinţe definitive de la Înalta Curte, începând cu anul 2014, le vor putea ataca dacă nu şi-au epuizat căile extraordinare de atac prevăzute de Codul de procedură penală.

Printre beneficiari se regăseşte şi Elena Udrea. Astfel, fosta şefă a Turismului s-ar putea alege cu o cadou uriaş, în preajma sărbătorilor de iarnă, după ce decizia CCR va apărea în Monitorul Oficial, scrie bugetul.ro.

Loading...