Băsescu a DETONAT BOMBA. Legături la NIVEL ÎNALT între FBI și SRI. Cum au influențat SUA radical sistemul din România

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a făcut o dezvăluire care are efectul unei bombe asupra colaborărilor secrete ale instituțiilor de forță din România. Băsescu a precizat că FBI a asigurat asistenţă tehnică ofiţerilor SRI, procurorilor şi poliţiştilor.

Mai precis, Băsescu a declarat că FBI a făcut acest lucru după ce fostul şef al statului se întâlnise, în 2006, cu fostul director al Biroului Federal de Investigații, Robert Mueller, solicitând ajutorul SUA pentru legislaţia penală din România.

Afirmaţiile lui Băsescu au fost făcute în cadrul unei intervenţii telefonice de vineri seară la postul B1 Tv, unde principalul subiect de discuţie era modul în care a pornit ideea protocoalelor dintre diverse instituţii din România, fiind prezentată iar în acest sens o cablogramă WikiLeaks, scrisă de fostul ambasador al SUA în România, Nicholas Taubman, conform Mediafax.

„Îmi aduc aminte perfect întâlnirea, cum îmi aduc aminte şi întâlnirea cu directorul CIA şi cu toţi importanţii demnitari americani. Nu îmi e ruşine de conţinutul cablogramei, dimpotrivă. România era la stadiul la care ţara părea condusă de Sorin Ovidiu Vântu, de grupuri de interese, nu aveam capacitate de reacţie, iar întâlnirea cu Mueller a fost o bună ocazie de a-i spune că avem nevoie de asistenţă să putem combate toate fenomenele pe care le-am menţionat. Încercarea însă de a duce aceste discuţii de solicitare de asistenţă absolut necesară. Poate nu vă aduceţi aminte că eram la stadiul la care, după ceva timp, câte unul ne spunea „întăriţi-vă statul”, râzând pur şi simplu de statul român. La stadion am găsit eu statul român, l-am găsit cu directorul SRI circulând cu maşină inscripţionată cu Sorin Ovidiu Vântu şi l-am găsit cu justiţia şi stabilirea dosarelor în sediul PSD. Ţin să vă reamintesc acest lucru.

VEZI SI: Cât ar fi COSTAT-o pe Elena UDREA statutul de REFUGIAT și DIN CE BANI trăiește în Costa Rica

Discuţia cu Mueller a fost extrem de utilă pentru că omul s-a întors înapoi în Statele Unite şi s-a ţinut de cuvânt. FBI a asigurat o asistenţă tehnică extrem de utilă procurorilor, poliţiştilor şi ofiţerilor SRI în combaterea acestor fenomene care ţineau de obligaţia statului român. Nu îmi este ruşine de discuţia cu Mueller, ceea ce a transmis ambasadorul Taubman este perfect corect. Marea noastră problemă este că experienţă americană a fost pusă în aplicare de români”, a afirmat Băsescu, într-o intervenţie telefonică la B1 Tv.

Fostul politician de la Cotroceni a adăugat că am avut asistenţă din partea serviciilor britanice în trasarea unei legislaţii privind siguranţa naţională, în urma căreia o serie de legi au fost depuse în anul 2007 la Parlament, dar asupra cărora au intervenit şi aleşii români.