Revoluţia fiscală anunţată cu mare tam-tam de premierul Mihai Tudore, dar apoi amânată, nu a rămas fără replică şi controverse. Fostul preşedinte Traian Băsescu îi transmite o scrisoare deschisă premierului Mihai Tudose în care îi cere ”stoparea aventurii economice în care tripleta Dragnea -Vîlcov-Mişa”. Băsescu susține că modificările la Codul Fiscal vor împinge ţara într-un dezastru.

”Domnule Prim Ministru Mihai Tudose,

Sunteţi totuşi jucător de şah ceea ce vă obligă la anticipare şi logică şi în acelaşi timp, prin natura funcţiei, singurul responsabil de stoparea aventurii economice în care tripleta Dragnea – Vîlcov – Mişa împinge ţara în mod iresponsabil. Aveţi obligaţia să respingeţi azi modificările la Codul Fiscal, atăt pentru transferul integral al obligaţiilor de plată către salariat, cât şi pentru taxa de solidaritate.

Cu certitudine, sunt multe alte erori ce trebuiesc corectate imediat, cum ar fi split-TVA (legea se află la Camera Deputaţilor) sau legea salarizării care a aruncat echilibrele macroeconomice în aer, a generat inflaţie şi a făcut aproape imposibilă rambursarea de către populaţie a creditelor în lei. Dar azi, trebuie să opriţi modificarea codului fiscal. Altfel, vă asumaţi împingerea ţării şi a populaţiei într-un dezastru, iar în funcţia de Prim Ministru nu se află nici Dragnea, nici Vîlcov şi nici Mişa ci Mihai Tudose”, susține Traian Băsescu, potrivit stiripesurse.ro.

Loading...