Băsescu, REACTIE DURA la eşecul referendumului: ‘A dovedit că tandemul BOR / PSD nu poate controla votul popular’

Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat că prin eșecul referendumului pentru familie, românii și-au luat singuri diploma de maturitate europeană, adăugând că Preafericitul Daniel și „Preacondamnatul” Dragnea au folosit poporul român ca să le crească credibilitatea.

„Românii şi-au luat singuri diploma de maturitate europeană! Preafericitul Daniel şi Preacondamnatul Dragnea, au împins poporul român în aventura unui referendum din care fiecare a crezut că va avea mari foloase de creştere a propriei autorităţi şi credibilităţi în faţa românilor. Preafericitul Daniel s-a bizuit pe capacitatea armatei PSD de activişti şi primari de a-i mâna pe români la vot iar Preacondamnatul Dragnea s-a bizuit pe capacitatea armatei de preoţi de a-i mâna pe enoriaşi la vot după slujba de Duminică”a scris Traian Băsescu, duminică seară pe Facebook.

Fostul președintele a precizat că cei doi au primit „o lecție usturătoare” de la români, prin neparticipare la vot, lucru care scade credibilitatea BOR și PSD.

„Iar românii le-au dat celor doi Prea… o lecţie usturătoare prin neparticipare la vot, cu efecte majore ale eşecului pentru societatea românească, pentru credibilitatea BOR, pentru credibilitatea guvernului şi pentru PSD, plus banii cheltuiţi . În plus, eşecul referendumului a dovedit că tandemul BOR / PSD nu poate controla votul popular. Rezultatul pozitiv al eşecului referendumului? Românii şi-au luat singuri diploma de maturitate europeană . P.S. – Rămân un susţinător al familiei formată prin căsătoria dintre o femeie şi un bărbat şi aşa o să-mi educ cei patru nepoţei, dar îi voi considera egali în drepturi şi pe cei care trăiesc în familii monoparentale şi pe homosexualii care trăiesc în parteneriat civil”, a conchis Băsescu.

Secțiile de votare, deschise pentru două zile în cadrul referendumului pentru familie, s-au închis la ora 21.00. Având în vedere trendul la vot, este puțin probabil ca acest referendum să mai atingă pragul necesar pentru validare în ultimele două ore de vot. Ultima raportare BEC, la ora 22.30.

Biroul Electoral Central a anunțat duminică prezența la vot pentru ora 19.00, în a doua zi a referendumului pentru familie, aceasta fiind de 18,87% Din totalul de 18.278.496 de alegători înscriși pe liste permanente, pâmnă la ora 19.00, au votat 3.450.189, reprezentând 18,87 % din totalul de alegători.

Pentru ca referendumul să fie validat e nevoie de nu mai puțin de 5.483.548 de voturi, iar având în vedere fluxul cu care s-a mers la vot este puțin probabil ca acesta să mai fie atins.

Loading...