BOMBA ANULUI 2019! Cine va încasa mai mulţi bani? Cuvântul cheie: LIMITA DE VÂRSTĂ. News alert social

Vești bune pentru pensionari! Conform legii, pe lângă pensie, aceștia au posibilitatea de a obține și alte venituri suplimentare, însă fără ca pensia pe care o încasează lună de lună se fie pierdută. Pensionarii pot obține sumele suplimentare de bani fie ca persoane fizice autorizate (PFA), fie din drepturi de autor, chirii sau dividende.

Totuși, există câteva aspecte care trebuie menționate.De exemplu, această prevedere nu se aplică și în cazul perosoanelor care s-au pensionat anticipat. Cei care intră la această categorie trebuie să știe că la pensie poate fi cumulată orice sumă de bani căci legea nu impune o anumită limită.

Pensionarii care beneficiează de această prevedere trebuie să depună o declarație unică.

Reamintim că noua lege a pensiilor a trecut de cele două Camere ale Parlamentului, iar la acest moment trebuie aprobată de Klaus Iohannis.
Potrivit noii Legi, persoanelor care au meserii precum clovnii, dansatorii, acrobaţii, călăreţii de circ, dresorii de animale salbatice, soliştii vocali de operă, instrumentiştii la instrumente de suflat, balerinii sau cascadorii se înscriu în categoria celor care au o „meserie grea”, iar statul le permite retragerea timpurie din câmpul muncii.

Loading...