Dispărut de mai bine de o săptămână, fostul parlamentar a transmis o înregistrare în care susține că a fost amenințat pentru a face dezvăluiri cu privire la membri importanți din PSD.

”Dragnea a fost amenințat și șantajat. Mi-au cerut informații despre el ca să-mi lase familia în pace…”, a precizat Sebastian Ghiță într-o îregistrare video difuzată de RTV, televizunea aflată în custodia acestuia.
”O întreb pe Kovesi dacă își amintește de petrecerea cu lăutari de la Sinaia”, a mai spus Ghiță în această înregistrare la care a lipit fragmente audio dintr-un cântec despre care a spus că este preferatul șefei DNA.

VEZI SI:ALERTA. Sebastian Ghita a disparut, la scurt timp dupa ce a fost chemat la DNA. Anuntul politistilor

Ghiță a continuat cu mesaje populiste, precum: ”Sistemul a devenit un monstru. Se încearcă zdrobirea voinței românilor”. Iar discursul a continuat:

„Niciun argument şi nicio raţiune nu mă va mai putea face să tac. Ceea ce se întâmplă astăzi în România este o chestiune de nedescris. DNA-ul este instrumentul folosit de mai marii zilei si de catre interesele stăine pentru a zdrobi votul românilor. Liviu Dragnea a fost tot timpul campaniei sale şantajat şi ameninţat să nu devină prim ministru. În ultima perioadă am fost şi eu vizitat de un avocat apropiat al DNA-ului care în mod direct mi-a spus că dacă fac nişte denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea mai am o şansă. Ni s-a spus că dacă ştiu ceva despre familia lui Liviu Dragnea răsplata va fi lipsa agresiunii împotriva familiei mele. Mi-au spus că îmi vor duce mama la DNA. Mi-au spus că îmi vor aresta fratele şi prietenii şi o să mă întâlnesc cu toţi la închisoare”, spune Sebastian Ghiţă în înregistrare.

Poliția: Ghiță nu ar fi părăsit țara
Procurorii DNA Ploiesti au emis, săptămâna trecută, un mandat de aducere pe numele fostului deputat, după ce acesta nu s-a prezentat pentru audieri în dosarul Ponta-Blair. În aceste conditii, fostul deputat a fost cautat la domiciliul său și la mai multe adrese despre care se cunoștea că sunt frecventate de fostul parlamentar, fără a fi însă găsit.

VEZI SI: Sebastin Ghiţă a fugit în Israel

Poliția Română susține că, până în prezent, nu au fost identificate date care să confirme ieșirea din țară a fostului deputat.

De asemenea, potrivit unui comunicat al IGPR remis ca urmare a solicitării ministrului Afacerilor Interne din data de 22 decembrie, la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române a fost efectuată o anchetă internă, cu privire la activitățile desfășurate în cazul fostului deputat Sebastian Ghiță, al cărei rezultat a fost prezentat procurorului.

Ancheta internă a vizat modul în care s-au derulat controlul judiciar, realizarea procedurii de citare, punerea în executare a mandatului de aducere și efectuarea activităților dispuse prin ordonanța emisă de unitatea de parchet competentă, desfășurate de polițiști din cadrul IPJ Prahova și ai Direcției Operațiuni Speciale.

În urma anchetei a rezultat că polițiștii din cadrul IPJ Prahova au executat activități de aducere la îndeplinire a citației procedurale, a mandatului de aducere, precum și de executare a măsurilor controlului judiciar.

Sursa

Loading...
loading...