BOMBA ! CINE vrea să-i ia locul lui Liviu Dragnea și să devină noul președinte al PSD!

Se ascut săbiile în PSD. Nici nu a fost înlăturat Liviu Dragnea din fruntea partidului că deja a început bătălia internă pe scaunul acestuia. Scandalul este unul mult mai pronunțat decât se vede în exterior. Gabriela Firea a făcut un pas în spate și a plecat din țară după ce a șters pe jos cu cel pe care îl susținea până nu demult.

Potrivit unor surse PSD, aceasta doreşte să-şi conserve imaginea şi a dorit să facă un pas în spate pentru a-i lăsa pe greii din teritoriu să ducă restul războiului. Dorinţa ei era de a fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, cedând în disputa pentru fotoliul care ar fi lăsat liber de Liviu Dragnea. Doar că tabăra contestatarilor nu i-a putut asigura acest loc, motiv pentru care a hotărât să se retragă din lupta începută chiar de ea.

Mihai Tudose, Niculae Bădălău, proaspăt ales preşedinte PSD Giurgiu şi Adrian Țuţuianu ar fi cei care ar fi ridicat cele mai mari pretenţii pentru funcţia de viitor preşedinte al PSD, au dezvăluit surse politice pentru Capital. Paul Stănescu şi Marcel Ciolocu, două nume cu greutate din gruparea anti – Dragnea nu ar dori să ocupe fotoliul de lider, conform aceloraşi surse. Ei însă vor ca să facă parte dintr-un potenţial viitor Guvern şi să fie lăsaţi să gestioneze resursele bugetare după bunul plac.

Dacă Tudose şi Bădălău ar fi căzut la pace, mergând pe ideea preluării funcţiilor deţinute azi de Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă în PSD, ei bine Adrian Țuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa se pare că ar negocia la sânge. De altfel, acesta a mai încercat şi în luna mai să pună la cale un plan de demitere a lui Dragnea, dar a fost imediat îngropat şi a rămas chiar şi fără funcţia de ministru al Apărării. Apoi a baleiat între contestatri şi susţinători, fără să renunţe la visul lui, acela de a prelua conducerea PSD.

Rămâne de văzut dacă gruparea Tudose – Bădălău va reuşi până la urmă să strângă numărul necesar de voturi pentru demiterea lui Liviu Dragnea sau dacă actualul preşedinte al PSD va da verde legilor aministiei şi graţierii, care i-ar asigura continuitatea în funcţie.

Loading...